“Communicatie in de zorg is een vak apart. Het gaat hier om mensen die te maken met ongemak en afhankelijkheid. Zij rekenen op professionals die de best denkbare zorg leveren. Inclusief informatie die duidelijk, betrouwbaar en toegankelijk is. Afgestemd op wat zij nodig hebben. Informatie die hen helpt om regie te houden over hun leven. Daar draag ik aan bij met Zorg in Tekst.”

Schrijfwerk: Zorg in Tekst biedt redactionele ondersteuning. Schrijven of eindredactie van voorlichtingsmateriaal, brochures, webteksten, jaarverslagen, artikelen, interviews. Onderwerpen: aandoeningen, behandelingen, zorgprocessen, digitale zorg (e-health), kwaliteit van zorg.

Regelwerk: Coördinatie van blogs, regelen van drukwerk, contact met vormgever, fotograaf, drukker. Correctie van drukproeven. Huisstijlbewaking. Organisatie en presentatie van (voorlichtings-)bijeenkomsten. Verzorgen van (schrijf)trainingen.

Denkwerk: Opzet van nieuwe communicatiemiddelen. Advies over digitale patiëntencommunicatie. Organisatie van de patiëntencommunicatie.